Talent ontwikkelen met hoofd, hart en handen
JAARVERSLAG OUDERRAAD VAN O.B.S. DE KLIMOP 2014/2015

We willen als eerste de hulp-ouderraad bedanken voor alle extra hulp.
Nu volgt er een overzicht van activiteiten van afgelopen jaar.
Wij kunnen als ouderraad weer terug kijken op een geslaagd jaar!


HERFST-PROJEKTWEEK: Opening kinderboekenweek
Op woensdag 1 oktober 2015 was het feest op onze school. De boekenweek werd feestelijk geopend. De kinderen kwamen in hun mooiste kleren naar school. De rode loper was al uitgelegd, want er kwam een speciale gast.
De burgemeester van Nederweert; Henk Evers kwam speciaal naar onze school om de boekenweek te openen. Hij vertelde aan alle klassen een verhaaltje. Hierna was het tijd om de boekenweek officieel te openen, terwijl hij het lint doorknipte. Hierna werd er door groep 7 een lied gezongen dat speciaal voor de boekenweek in elkaar was gezet (“Feest” van Kapitein Winokio)
De kinderen kregen in de klas een high-tea aangeboden door de ouderraad. Lekkere tompoezen, wafels, soesjes en spekjes, samen met een glaasje feestelijke ranja. De boekenweek werd dit jaarfeestelijk afgesloten op vrijdag 17 oktober. Het thema van de boekenweek in 2014 was namelijk “feest”.


KLEDINGBEURS: 
De kledingbeurs was een succes! Ze miste alleen betrokkenheid vanuit het team. De wafelverkoop verliep helaas wat minder dan andere jaren.
De collectebus voor kika was daarentegen wel een succes.
Het was een fijne groep mensen om mee samen te werken.


JAARVERGADERING:
Er is weer een inloopmiddag gehouden op 10-11-2014 voor degene die belangstelling hadden in het werk van de ouderraad.
Het financieel verslag en het jaarverslag lagen ter inzage. Het financieel verslag is gecontroleerd en goedgekeurd. Met dank aan Karin voor het bijhouden van alle financiën.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

SINTERKLAAS:
De Sinterklaasviering is goed verlopen.
Groep 1 t/m 4 en kinderopvang “IKOOK” zijn op bezoek geweest bij de Sint in de gymzaal. De Sinterklaas kwam dit jaar in een stoet van allemaal oldtimers aan op school. Dit op speciaal verzoek van autopiet die in de hele wijk posters van oldtimers had opgehangen, omdat dit sinterklaas zijn wens was.
Er werd gezongen, gedanst en tekeningen gegeven. Natuurlijk kreeg de Sint de nodige handjes.
Sint en zijn pieten hebben daarna ook groep 5 t/m 8 nog even in de klaslokalen bezocht. De Pieten waren dit jaar weer van het Citaverde.


KERSTMIS:
De Kerstviering is goed verlopen. De kinderen van de bovenbouw hadden allemaal voor gerechtjes gezorgd en zo ontstond er een mooi lopend buffet voor iedereen. Buiten was er een tentje in gericht waar het hoofdgerecht gemaakt werd. Buiten was er een speurtocht waar alle kinderen aan mee gedaan hebben. Als binnenactiviteit is er een slinger geknutseld en de volgende dag is deze aangeboden aan Bosserhof.
Ook dit jaren waren ”de mamma’s en pappa’s: een muziekband die bestaat uit allemaal ouders weer van de partij. Zij verzorgden een muzikaal optreden waar we weer allemaal van hebben genoten.


CARNAVAL:
Na het uitroepen van onze eigen Prins Nordin en Prinses Fenne  konden de activiteiten beginnen. De Raad van half Elluf was weer compleet om ons te vertegenwoordigen op de Prinsenreceptie van de Pinmaekers.  Ook zijn ze naar Upke Dupke geweest?
Voor afgaand aan de optocht is er dit jaar weer een prinsenreceptie gehouden.
Familie en klassen die wilden konden het prinsenpaar komen feliciteren!
Vrijdagochtend 13 februari stond de jaarlijkse scholenoptocht stond weer op het programma. Om 11.11 uur ging de optocht van start. De weergoden zaten ons redelijk mee en met  Prins Nordin en Prinses Fenne voorop kon het niet meer stuk. Met veel bezoekers aan de kanten hebben de kinderen hun mooiste creaties weer kunnen laten zien.
Dit jaar liepen alle groepen klassikaal mee in de optocht. Er was veel muziek en het zag er weer vrolijk uit. Niet alleen de Klimop maar alle scholen hadden enorm hun best gedaan om er een geslaagde optocht van te maken. En dat is zeker gelukt.
Na de optocht stond er voor de kids een broodje hamburger klaar. Even rust na alle hectiek voordat om 14.00 het middagprogramma begon.
Tussentijds werden de prijswinnaars bekend gemaakt. De Pinmaekers zijn met de jeugdprins en prinses en met de grote Prins zijn Prinses op bezoek geweest. Onder leiding van de spreekstalmeesters Marcel en Ed was het weer een leuke en geslaagde middag.
Nu weer een jaar de tijd op te brainstormen hoe we het volgend jaar gaan oppakken.
Alaaf en tot volgend jaar!


PASEN / SPONSORLOOP
Pasen is dit jaar apart gevierd  van de sponsorloop. Voor Pasen heeft iedereen in zijn eigen klas eitje tik gedaan.
Op 5 juni 2015 was er weer een sponsorloop. Dit jaar was het goede doel de “Cliniclowns”.
Om 14.00 uur begon warming up en daarna begonnen de kinderen te rennen op de deze hele warme dag. Langs de kant stonden zelfs ouders klaar met water en tuinslangen om de kinderen een beetje verkoeling te geven. Al met al was het weer een geslaagde sponsorloop.


SCHOOLFOTOGRAAF:
Deze fotodag is zeer goed verlopen. De fotograaf was afkomstig uit België; van der Eycken fotografie. Het verliep allemaal erg snel en we waren goed op tijd klaar.  De fotograven waren erg sociaal in de omgang met de kinderen.

KONINGSSPELEN:
Deze dag is op vrijdag 24 april gehouden. De school was die dag in drie groepen gesplitst.
Groep 1 en 2 hebben allemaal spelletjes in en rondom school gedaan.
Groep 3,4 en 5 zijn naar sportpark “De Bengele” geweest. Zij kregen allemaal proeflessen van sportverenigingen (Basketbal, tafeltennis, tennis, dansen, taekwando, judo, voetbal, handbal …. van alles) .
De groepen 6,7 en 8 hebben een sportdag gehad in Ospel. Andere jaren gingen alleen groep 7 en 8, maar dit jaar was daar groep 6 aan toegevoegd i.v.m. het speciale thema “Kerngezond”. De kinderen uit groep 7 en 8 deden mee aan voetbal of een zeskamp. De kinderen uit groep 6 deden allemaal spelletjes. Al met al een super(mooie) dag voor alle kinderen !


SCHOOLREISJE:
Het schoolreisje vond dit schooljaar plaats op dinsdag 9 juni.
De onderbouw (groep 1 t/m groep 4) zijn naar de speeltuin Kitskensberg in Roermond geweest.
De bovenbouw (groep 5 t/m 7) gingen naar de Efteling. De weergoden waren ons goed gezind deze dag dus… de dag kon niet meer stuk. Kinderen die wegens omstandigheden niet hebben kunnen deelnemen aan deze activiteit hebben na afloop een cadeautje gekregen.
Groep 8 ging (zoals ieder jaar) niet mee op schoolreisje i.v.m. het kamp.
Het gedeelte wat normaal gesproken van de ouderbijdrage wordt uitgegeven aan het schoolreisje wordt daarom bijgelegd bij het kamp.


JAARAFSLUITING:
De jaarafsluiting van de klimop vond dit jaar weer plaats in de sporthal.
Het was een feest in de zaal. Er waren een aantal workshops die georganiseerd werden door “Jambo Afrika”. Zowel met dans en muziek was het een feestelijke afsluiting van het jaar.


EXTRA ACTIVITEITEN VOOR DE OR
- We moeten ieder jaar weer nieuwe spullen aanschaffen i.v.m. dat alles brandveilig moet zijn.
- Ieder jaar moeten er cursussen gevolgd worden als verkeersregelaar om up to date te blijven. Er is dan ook weer vraag naar nieuwe verkeersregelaars.
- ook zullen we steeds mensen nodig hebben om onze Oudervereniging te versterken en zullen zo nu en dan een stukje plaatsen in onze schoolkrant!

4-11-2015