Talent ontwikkelen met hoofd, hart en handen

Wat hebben de kinderen in groep 5 nodig?
In groep 5 hebben de kinderen een 4-rings klapper en een agenda nodig. Het handig om deze al in de zomervakantie te organiseren.

Mogen de kinderen de schoolboeken/werkboeken/klapper elke dag mee naar huis nemen?
Ja, dat mag.  De kinderen mogen de boeken iedere dag mee naar huis nemen voor het maken van hun weektaak of het leren van een proefwerk. Let wel: ook iedere dag weer mee terug naar school nemen!

Hoe zit het met de gymlessen? Wat moet mijn kind dan meenemen?
Alle groepen gymmen op maandag. Groep 5 gaat om 10:15 uur met de bus naar de sporthal en komt om 12:00 uur retour op school.
Na de gymles moeten de kinderen zich douchen en aankleden. Hiervoor hebben ze dus een handdoek nodig en verder is er goed schoeisel vereist. Zonder schoenen kunnen de kinderen helaas niet deelnemen aan de gymles. Kinderen zijn hiervoor zelf verantwoordelijk en moeten voor vertrek van huis zelf hun gymspullen controleren.
We werken in de groepen 3 t/m 8 met 3-vakken gymlessen van Van Gelder. Eťn deel van de gymles bestaat uit toestellessen en het andere gedeelte uit spellessen.  Iedere les is opgedeeld in 3 a 4 verschillende activiteiten/vakken.


Hoe maak ik een spreekbeurt?
De kinderen krijgen uitleg hierover op school en het  volgende schrijven krijgen ze mee naar huis. Klik HIER om die betreffende inhoud.

De vulpen is kapot. Wat nu?
De kinderen hebben eenmalig een vulpen van school gekregen in groep 3, die ieder jaar mee naar de volgende groep gaat. Indien de vulpen stuk gaat, zal de leerkracht deze in eerste instantie proberen te repareren. Mocht het de leerkracht niet meer lukken, dan komt de vulpen met de leerling mee naar huis. Mogelijk krijgen de ouders deze dan nog aan de praat en anders zullen zij zorg moeten dragen voor een nieuwe vulpen. (Bij het Kruitvat zijn er voor een paar euro vaak al te koop.)

Wanneer nemen jullie de Cito-toetsen af?
In groep 5 nemen we in januari/februari  de volgende Cito-toetsen af: Woordenschat, DMT (Drie-Minuten-Toets), Rekenen, Begrijpend lezen en Spelling.
In juni nemen we wederom bovenstaande toetsen af, op Begrijpend lezen na, die wordt alleen in periode 1 afgenomen.


Mogen de kinderen kneedgum mee naar school nemen?
Kneedgum is niet meer toegestaan in groep 5. Helaas is het voor kinderen vaak lastig om er niet mee te gaan spelen en derhalve is het dan ook niet meer toegestaan. Alle kinderen krijgen een gum van school aangeboden.